نوشته‌ها

روش استفاده از سود پرک – کاستیک سودا

روش استفاده از سود پرک

سود پرک چیست ؟

سود پرک ( کاستیک سودا ) با نام علمی سدیم هیدروکسید ماده ای شیمیایی و پر کاربرد در صنعت می باشد.
این ماده جامد بی بو ، بلورین سفید و شفاف، غیر فرار و دارای خاصیت خورندگی بالاست، که رطوبت هوا را به راحتی جذب می کند.
هنگامی که با آب حل شود یا با اسید خنثی می گردد گرمای قابل توجهی از خود تولید می کند.

ویژگی های سود پرک

سود پرک دارای ویژگی های متنوعی می باشد ، همین ویژگی ها باعث می شود این ماده پر مصرف در صنایع مختلف بسیار پر کاربرد باشد .

از جمله این ویژگی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

چربی بر بسیار قوی

خنثی کننده ی محیط های اسیدی

تنظیم کننده ی  PH

مصارف سود پرک

کاستیک سودا یا همان سود پرک به دلیل ویژگی هایی که دارد در صنایع مختلف بسیاری کاربرد دارد . در ادامه مختصری از این صنایع  را ذکر کرده ایم

صنایع غذایی، صنایع دارو سازی آرایشی و بهداشتی ، صنایع تولید مواد شوینده و ضد عقونی کننده، صنایع کاغذ سازی و کارتن سازی.

روش استفاده از سود پرک در صنایع

سود پرک با نام علمی سدیم هیدروکسید در هر صنعت با توجه به کاربرد آن به صورت های مختلفی استفاده میشود برای مثال در صنایع غذایی مانند تولید لبنیات و کارخانه های تولید روغن به طور مستقیم استفاده میشود به آن صورت که به توجه به مساحت قابل شست و شو و میزان آلودگی خطوط تولید ماده سود پرک با آب را حل می کنند و به طور مستقیم از آن برای شست و شو استفاده میشود.

اما در صنایع دیگر نحوه ی استفاده از سود پرک متفاوت است. مانند صنایع تولید مواد شوینده. در این صنایع از سود پرک و یا سود مایع به عنوان یکی از مواد اولیه برای تولید محصول مورد نظر استفاده میشود.

در صنایعی که از سود پرک یا کاستیک سودا به عنوان مواد اولیه استفاده میشود حساسیت نسبت به درجه خلوص این ماده بیشتر است و خلوص سود پرک باید به حد مجاز برای استفاده برسد.

در صنایعی که سود پرک به عنوان ماده اولیه استفاده می شود درصد تمام عنصرهای تشکیل دهنده آن مهم می باشد برای مثال در صنایع رنگ و رزین و صنایع تولید صابون و مواد شوینده و آرایشی و بهداشتی و دارویی. که در این مواقع مصرف کننده درخواست آنالیز تخصصی محصول را می دهد.

تولید کننده سود پرک در ایران

گروه صنعتی آراکس شیمی مفتخر است خود را به عنوان یکی از تولید کننده و صادر کننده بزرگ سود پرک با نام تجاری کاستیک سودا با برند آراکس معرفی کند.

گروه صنعتی آراکس شیمی با تولید با کیفیت کاستیک سودا پرک با خلوص ۱ ± ۹۸ و بسته بندی استاندارد آماده ی خدمت رسانی در بازار های داخلی و خارجی می باشد.

شما متقاضیان عزیز می توانید برای ثبت درخواسست و یا اطلاع از قیمت های روز سود پرک آراکس شیمی با ما تماس بگیرید.

تلفن:   ۱۸ الی   ۰۲۱۳۶۴۴۲۷۱۲

موبایل : ۰۹۱۲۰۸۵۰۴۵۰

ایمیل : INFO@ARAXCHEMI.COM

سایت:  WWW.ARAXCHEMI.COM

مقایسه سود مایع و سودا اش

مقایسه سود مایع و سودا اش

مقایسه سود مایع و سودا اش

مقایسه سود مایع و سودا اش : در میان مواد شیمیایی قلیایی ، سود مایع ( سدیم هیدروکسید ) و سودا اش ( کربنات سدیم ) دو نام معروف هستند
این دو مواد بخاطر کاربرد در تهیه مواد شوینده در طیف وسیعی شناخته شده است .
همچنین در زمینه تصفیه آب دارای کاربرد می باشند .
هر دو این مواد دارای خاصیت بازی قوی هستند و در صورت واکنش با اسید ها ، به نمک تبدیل می شوند .
سدیم هیدورکسید و سدیم کربنات  همانطور که از نام آنها مشخص است ،
هر دو از ترکیبات فلز سدیم با عدد اتمی ۱۱ هستند و کاربرد های صنعتی فراوانی دارند .

 تفاوت سدیم هیدوکسید و سدیم کربنات از نظر شیمیایی

سود سوز آور یا همان سود مایع یک ماده قلیایی ساده است ،
در حالی که کربنات سدیم یا سودا اش ، به عنوان یکی از ترکیبات اسیدی ضعیف به
نام اسید کربنیک شناخته می شود .
برای تولید سود مایع نیاز واکنش فلز سدیم با آب است
در حالی که روش تولید کربنات سدیم از طریق واکنش سدیم هیدروکسید با اسید کربیک است ،
بنابراین کاستیک سودا ، ماده اولیه در تولید سودا اش می باشد .
به لحاظ سمیت ، سود مایع ماده ای سمی تر نسبت به کربنات سدیم است
و در حالت غلیظ می تواند صدماتی را به بخش های مختلف بدن نظری پوست ، چشم و ریه ها وارد نماید .
کربنات سدیم که با نام ها سودا اش یا خاکستر سودا نامیده می شود ،
به صورت طبیعی ، از خاکسترهای آتشفشانی هم به دست می آید .

 با آنکه سود مایع و کربنات سدیم هر دو در تولید شوینده ها مصرف می شوند
ولی سدیم هیدروکسید دارای خاصیت قلیایی بسیار قوی تر می باشد .
سودا اش بیشتر برای سختی گیری آب و حذف عناصری مانند کلسیم و منیزیم که مانع
از کف کردن مواد شوینده است استفاده می شود .
در حالی که سود مایع به دلیل خاصیت چربی زدایی فوق العاده ای که دارد ،
.برای تولید صابون و مواد چربی بر کاربرد دارد .

تفاوت سدیم هیدروکسید و سدیم کربنات از نظر فیزیکی

سدیم هیدروکسید را می تواند در دو فاز مایع و جامد تولید نمود .
سود سوز آور مایع که مختصرا سود مایع نامیده می شود ، یک مایع شفاف شبیه آب است .
سود مایع دارای حالت ناپایداری می باشد بطوریکه اگر در معرض دی اکسید کربن هوا قرار بگیرد ،
تبدیل به کربنات سدیم  می شود .
اما کاستیک سودا در حالت جامد به شکل گرانول یا پرک است که جامدی سفید رنگ و غیر شفاف می باشد .
کربنات سدیم فقط در فاز جامد قرار داشته اما به دو صورت کربنات سدیم سبک و
کربنات سدیم سنگین تولید شده و سفید رنگ است .
سودا اش یک ماده پایدار بوده و تمایلی به تغییر شیمیایی ندارد .
برخلاف سود مایع که یک ماده کاملا شیمیایی است ، کربنات کلسیم در طبیعت هم یافت می شود .

کاربرد اصلی سود مایع به علت ویژگی اصلی آن یعنی * چربی زدایی *جذب گاز کربنیک  *
بیشتر در صنایع تولید صابون، کاغذ سازی ، تصفیه آب ، پتروشیمی و استخراج نفت و صنایع غذایی است
در حالی که مصارف مهم کربنات سدیم در تولید شیشه ، تصفیه آب و تولید ترکیبات سدیم می باشد .